Innoveren is van levensbelang binnen de agri sector. Daarom planten wij veel zaadjes en oogsten vervolgens samen met onze agri partners.

FoodInsights, VAA ICT Consultancy en VAARD hebben op woensdag 7 maart de allernieuwste technieken gepresenteerd om op basis van Blockchain en Rapid Application Development in agri- en foodketens het broodnodige vertrouwen te bieden en noodzakelijke wendbaarheid te vergroten.


VAA ICT Consultancy is op 13 en 14 december aanwezig op de AgriFoodTech vakbeurs in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch.

U kunt ons vinden op stand 90. We zien u graag op de AgriFoodTech! Klik hier om uw gratis toegangskaart te bemachtigen.

VAA zal op de AgriFoodTech aandacht besteden aan innovaties op het gebied van Big Data, HoloLens en Blockchain.

 

 

 


Afgelopen maandag presenteerde VAA ICT Consultancy het eerste Nederlandse  blockchainplatform voor food- & agribedrijven. Onder de naam Food Insights  versterkt dit platform food&agri ketens, door de combinatie van diverse informatiestromen in de keten beter te laten werken via blockchain technologie. ,,Blockchain is de hype voorbij’’, aldus initiatiefnemers Corne van Aaken en Wilbert Hilkens.


Op dinsdag 21 maart is er weer een mijlpaal bereikt wat betreft de KringloopWijzer. Op deze dag is namelijk de 16.000e aanmelding geregistreerd. Voor iedere melkveehouder is het indienen van de KringloopWijzer over het jaar 2016 verplicht gesteld vanuit ZuivelNL.


SmartDairyFarming (SDF) neemt het door VAA ICT Consultancy ontwikkelde autorisatieplatform AgriTrust over. Met toevoeging van AgriTrust als machtigingsplatform bouwt SDF aan een veilige en gestructureerde informatie-uitwisseling tussen agrarische ondernemers en bedrijfsleven. AgriTrust wordt al ingezet voor data-uitwisseling ten behoeve van Kringloopwijzer, EDI-Circle, AgriNota en Eurofins Agro.


Afgelopen zomer zijn 4 hackathons op de boerderij georganiseerd. Enkele teams zijn samen met FarmHackNL verder gegaan om hun idee door te ontwikkelen. Hoe gaat het nu met ze? Het concept ‘TaakMeester’, waarin de boer aan de knoppen zit en taakkaarten genereert, is onderwerp van ons gesprek met een softwareontwikkelaar.


Op donderdag 16 november 2016 organiseerde VAA ICT consultancy haar eerste Tech-event voor haar relaties. We deelden de laatste stand technologische innovaties aan de hand van de Gartner Hype cycle. Het formele gedeelte werd afgesloten met een live demo van de HoloLens.


Afgelopen zomer zijn 4 hackathons op de boerderij georganiseerd. Uit elk van deze FarmHacks is een winnend team geselecteerd dat uitblonk in originaliteit en potentieel. De winnende teams zijn samen met FarmHackNL verder gegaan om hun idee door te ontwikkelen. Hoe gaat het nu met ze? Vandaag een interview met ‘Hallo Boer!’, de winnaar van de FarmHack over korte ketens.


Landbouw is van oudsher een vrij gesloten domein, en dat geldt ook voor de meeste IT die voor boeren wordt ontwikkeld. Op dit moment draait alles om patenten, octrooien en andere op eigendom gerichte protocollen en de bijbehorende mindset. Technologie aanbieders proberen hun positie te consolideren door toegang tot data veilig te stellen en exclusief te maken. De gesloten landbouw IT systemen die hieruit voortvloeien zorgen voor veel kopzorgen, tijdverlies en kosten bij boeren.

 


Het winnende concept van de eerste FarmHack is een camera die automatisch foto’s maakt op aandachtspunten in het veld: een ‘Digital Eye’. Het doel is om op een gestandaardiseerde manier gewasfoto’s te nemen en te archiveren, om bijvoorbeeld gewasafwijkingen op te sporen, gewasanalyses in de tijd met optische beelden te ondersteunen en oogstgegevens te verrijken met visuele informatie. Want een boer heeft wel veel data in zijn archief, maar geen optische informatie van hoe het veld erbij stond.