Innoveren is van levensbelang binnen de agri sector. Daarom planten wij veel zaadjes en oogsten vervolgens samen met onze agri partners.

Op maandagmiddag 29 oktober staat VAA op het themaplein van de Den Bosch Data Week


VAA helpt productieketens naar een hoger niveau te tillen middels diverse soorten innovatieve dienstverlening


FoodInsights, VAA ICT Consultancy en VAARD hebben op woensdag 7 maart de allernieuwste technieken gepresenteerd om op basis van Blockchain en Rapid Application Development in agri- en foodketens het broodnodige vertrouwen te bieden en noodzakelijke wendbaarheid te vergroten.


VAA ICT Consultancy is op 13 en 14 december aanwezig op de AgriFoodTech vakbeurs in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch.

U kunt ons vinden op stand 90. We zien u graag op de AgriFoodTech! Klik hier om uw gratis toegangskaart te bemachtigen.

VAA zal op de AgriFoodTech aandacht besteden aan innovaties op het gebied van Big Data, HoloLens en Blockchain.

 

 

 


Afgelopen maandag presenteerde VAA ICT Consultancy het eerste Nederlandse  blockchainplatform voor food- & agribedrijven. Onder de naam Food Insights  versterkt dit platform food&agri ketens, door de combinatie van diverse informatiestromen in de keten beter te laten werken via blockchain technologie. ,,Blockchain is de hype voorbij’’, aldus initiatiefnemers Corne van Aaken en Wilbert Hilkens.


Op dinsdag 21 maart is er weer een mijlpaal bereikt wat betreft de KringloopWijzer. Op deze dag is namelijk de 16.000e aanmelding geregistreerd. Voor iedere melkveehouder is het indienen van de KringloopWijzer over het jaar 2016 verplicht gesteld vanuit ZuivelNL.


SmartDairyFarming (SDF) neemt het door VAA ICT Consultancy ontwikkelde autorisatieplatform AgriTrust over. Met toevoeging van AgriTrust als machtigingsplatform bouwt SDF aan een veilige en gestructureerde informatie-uitwisseling tussen agrarische ondernemers en bedrijfsleven. AgriTrust wordt al ingezet voor data-uitwisseling ten behoeve van Kringloopwijzer, EDI-Circle, AgriNota en Eurofins Agro.


Afgelopen zomer zijn 4 hackathons op de boerderij georganiseerd. Enkele teams zijn samen met FarmHackNL verder gegaan om hun idee door te ontwikkelen. Hoe gaat het nu met ze? Het concept ‘TaakMeester’, waarin de boer aan de knoppen zit en taakkaarten genereert, is onderwerp van ons gesprek met een softwareontwikkelaar.


Op donderdag 16 november 2016 organiseerde VAA ICT consultancy haar eerste Tech-event voor haar relaties. We deelden de laatste stand technologische innovaties aan de hand van de Gartner Hype cycle. Het formele gedeelte werd afgesloten met een live demo van de HoloLens.


Afgelopen zomer zijn 4 hackathons op de boerderij georganiseerd. Uit elk van deze FarmHacks is een winnend team geselecteerd dat uitblonk in originaliteit en potentieel. De winnende teams zijn samen met FarmHackNL verder gegaan om hun idee door te ontwikkelen. Hoe gaat het nu met ze? Vandaag een interview met ‘Hallo Boer!’, de winnaar van de FarmHack over korte ketens.