Actuele berichtgeving van VAA ICT Consultancy met een agrarische tint.

Op 14 en 15 december 2018 heeft VAA deelgenomen aan de Big Data for Bees Hackathon


VAA helpt productieketens naar een hoger niveau te tillen middels diverse soorten innovatieve dienstverlening


FoodInsights, VAA ICT Consultancy en VAARD hebben op woensdag 7 maart de allernieuwste technieken gepresenteerd om op basis van Blockchain en Rapid Application Development in agri- en foodketens het broodnodige vertrouwen te bieden en noodzakelijke wendbaarheid te vergroten.


VAA ICT Consultancy is op 13 en 14 december aanwezig op de AgriFoodTech vakbeurs in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch.

U kunt ons vinden op stand 90. We zien u graag op de AgriFoodTech! Klik hier om uw gratis toegangskaart te bemachtigen.

VAA zal op de AgriFoodTech aandacht besteden aan innovaties op het gebied van Big Data, HoloLens en Blockchain.

 

 

 


Afgelopen maandag presenteerde VAA ICT Consultancy het eerste Nederlandse  blockchainplatform voor food- & agribedrijven. Onder de naam Food Insights  versterkt dit platform food&agri ketens, door de combinatie van diverse informatiestromen in de keten beter te laten werken via blockchain technologie. ,,Blockchain is de hype voorbij’’, aldus initiatiefnemers Corne van Aaken en Wilbert Hilkens.


Maar liefst 16.343 bedrijven hebben per 15 mei de kringloopwijzer over 2016 ingediend. We zitten hiermee op ongeveer 98% van de bedrijven, die hiertoe verplicht zijn. Een bijzonder goed resultaat waar onze klant ZuivelNL erg tevreden over is.

 


Eind 2016 heeft ZuivelNL VAA ICT Consultancy gevraagd om een portaal met een monitor te ontwikkelen voor ca. 17.000 melkveehouders. Met de monitor hebben de melkveehouders inzicht of ze op de goede weg zitten met het reduceren van hun fosfaatuitstoot.


Op dinsdag 21 maart is er weer een mijlpaal bereikt wat betreft de KringloopWijzer. Op deze dag is namelijk de 16.000e aanmelding geregistreerd. Voor iedere melkveehouder is het indienen van de KringloopWijzer over het jaar 2016 verplicht gesteld vanuit ZuivelNL.


SmartDairyFarming (SDF) neemt het door VAA ICT Consultancy ontwikkelde autorisatieplatform AgriTrust over. Met toevoeging van AgriTrust als machtigingsplatform bouwt SDF aan een veilige en gestructureerde informatie-uitwisseling tussen agrarische ondernemers en bedrijfsleven. AgriTrust wordt al ingezet voor data-uitwisseling ten behoeve van Kringloopwijzer, EDI-Circle, AgriNota en Eurofins Agro.


GMP+ International verwacht komende jaren een stevige groei in haar bedrijf. Om deze groei te kunnen faciliteren en een efficiencyslag in ICT te behalen, moet er een online Marketing & Service omgeving (website en klantportaal) worden ontwikkeld.

VAA ICT Consultancy, specialist in ontwikkeling van online toepassingen in de agrarische sector, heeft een voorstel gemaakt hoe deze vraag van GMP+ International gerealiseerd kan worden. We zijn erg trots dat GMP+ International ons als realisatiepartner heeft geselecteerd.