Carbon footprint zichtbaar met Cool Farm Tool

BO Akkerbouw heeft VAA de opdracht gegund om de administratieve systemen van akkerbouwers te koppelen aan de Cool Farm Tool. Met de resultaten van de Cool Farm Tool wordt inzicht verkregen in de carbon footprint voor akkerbouwers.

BO Akkerbouw

BO Akkerbouw is de brancheorganisatie voor de Nederlandse akkerbouw. De brancheorganisatie heeft de ambitie om het centrale platform en kenniscentrum te zijn voor de akkerbouwketens. De organisatie zorgt voor één krachtig geluid van de Nederlandse akkerbouw, draagt de ambities van de sector uit en komt met oplossingen voor collectieve vraagstukken.

 

Klimaatdoelstellingen Akkerbouw

De Nederlandse akkerbouw sector is bezig de klimaatdoelstellingen akkerbouw te realiseren, die zijn gebaseerd op het nationaal klimaatakkoord. BO Akkerbouw loopt voorop bij het behalen van de klimaatdoelstellingen als vertegenwoordiger van de sector.

Klimaatakkoord

Een onderdeel van de doelstellingen is het reduceren van de CO2 footprint. BO Akkerbouw wil in eerste instantie de CO2 footprint inzichtelijk maken voor bedrijven in de in de akkerbouw sector. Een zichtbare carbon footprint levert bewustwording bij akkerbouwers. Vanuit dat perspectief wil men de mogelijkheden bekijken om CO2 emissies te reduceren. Daarbij is een goede samenwerking waarmee akkerbouwers van elkaar kunnen leren van groot belang.

 

Cool Farm Aliance en de Cool Farm Tool

De Cool Farm Tool is een rekentool van Cool Farm Aliance. Cool Farm Aliance heeft als doel om telers wereldwijd in staat te stellen beter geïnformeerde beslissingen te nemen op de boerderij en zo de impact op het milieu te verminderen.

De alliantie richt zich in de eerste fase op broeikasgassen en levert de Cool Farm Tool als een ondersteunend instrument dat geloofwaardig en gestandaardiseerd is.

 

Akkerbouwers koppelen aan Cool Farm Tool

Om de administratieve handelingen en foutieve invoer te beperken, wordt de data uit de administratieve systemen van akkerbouwers hergebruikt (waarbij telers eigenaar blijven van hun data), doordat VAA automatische koppelingen realiseert tussen deze administratieve systemen en de Cool Farm Tool. Dat maakt het berekenen van de carbon footprint op bedrijfsniveau laagdrempelig.

Naast de realisatie van deze koppelingen aan de invoer zijde, wordt het resultaat dat uit de Cool Farm Tool komt door VAA gecommuniceerd met akkerbouwers in de vorm van een e-mail of bericht dat vervolgens kan worden ingelezen in het administratieve systeem van de akkerbouwer.

Met deze aanpak maakt BO Akkerbouw samen met VAA de carbon footprint voor akkerbouwers inzichtelijk. Een goede stap in de richting van de klimaatdoelstellingen akkerbouw.

 

 

Wil je ook op een slimme manier systemen aan elkaar koppelen? Zoek je een verbindende partij die dit samen met je realiseert? Wij denken graag samen met je na over de mogelijkheden!

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

Carbon footprint zichtbaar met Cool Farm Tool

Neem contact op met één van onze adviseurs

René
René
Commercieel Relatiebeheerder

Werkgebied

Data

VAA heeft de overtuiging dat de steeds groter wordende beschikbaarheid van agri food data het presteren van organisaties gaat versterken.

Meer informatie

Platformen en portalen

We ontwikkelen gebruiksvriendelijke portalen en efficiënte platformen voor onder andere zakelijke dienstverlening en digitale handel.

Meer informatie

Onze oplossingen

VAA Applicatieplatformen

Met onze schaalbare en modulaire platformoplossing is er altijd een manier om data voor u te laten werken!

Meer informatie

Samen verder denken in mogelijkheden, of klaar om uw data te ontsluiten?

Neem contact op
Neem contact op
Back to top