De Heus kiest voor Power-BI

Met Power-BI, geïmplementeerd door VAA, heeft De Heus altijd en overal toegang tot gewenste en benodigde inzichten

Met Microsoft Power-BI, geïmplementeerd door VAA, heeft De Heus altijd en overal toegang tot gewenste en benodigde inzichten.

De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en het vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de oprichting in 1911 is de onderneming van een klein regionaal bedrijf doorgegroeid naar één van de grootste spelers in de Nederlandse mengvoederindustrie. Buiten Nederland heeft De Heus activiteiten in meer dan 70 landen.

De Heus maakt gebruik van rapportage-tooling om de logistieke prestaties van haar wagenpark te kunnen monitoren. De huidige rapportage-tool bleek lastig onderhoudbaar en gaf niet de gewenste inzichten.

Samen met VAA is De Heus op zoek gegaan naar een alternatief en is uitgekomen bij Power-BI. Dit is een interactieve tool voor het visualiseren van data met als doel business intelligence beschikbaar te stellen voor de eindgebruiker. De Heus is enthousiast over de mogelijkheden en heeft VAA gevraagd om de wensen met betrekking tot rapportages te realiseren middels Power-BI. De keuze is gevallen op Power-BI corporate standaard, waarbij diverse gegevensbronnen laagdrempelig ingelezen kunnen worden en waarmee eenvoudig rapportages gegenereerd kunnen worden.

Het ontwerp- en implementatieproces is volgens de Agile methodiek aangepakt, waarbij ontwikkelaars en analisten van VAA in interactieve sessies samen met specialisten en materiedeskundigen van De Heus hebben toegewerkt naar het gewenste resultaat. De Heus heeft aangegeven over welke Key Performance Indicators (KPI's) zij rapportages willen hebben. Op basis van die informatie zijn de eerste schermen ontworpen, zijn de benodigde gegevens verzameld en gestructureerd én zijn de definities van de kengetallen aangescherpt.

Het resultaat van dit proces is een dashboard waarin de belangrijkste logistieke KPI’s worden weergegeven en de prestaties vanaf januari 2019 ook daadwerkelijk zichtbaar gemaakt kunnen worden. De afdeling Transport en Logistiek van De Heus gebruikt de tool voor interne sturing en levert rapportages op, met betrekking tot logistieke prestaties, aan het management.

 

 

 

Weten hoe Power-BI je verder kan helpen? Wij denken graag samen met je na over de mogelijkheden!

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

De Heus kiest voor Power-BI

Neem contact op met één van onze adviseurs

Jan
Jan
Business Consultant
Davy
Davy
Business Analist

Werkgebied

Benchmarking en Business Intelligence

We ontwerpen, bouwen en onderhouden benchmarking en business intelligence programma's die door hun modulariteit altijd naadloos aansluiten op uw bedrijfsvoering.

Meer informatie

Onze oplossingen

VAA Benchmarking

Analyseren en vergelijken van data was nog nooit zo gemakkelijk als met onze BizView benchmark oplossing. BizView is een halffabricaat dat door VAA is ontwikkeld en door veel van onze klanten wordt gebruikt voor het ontsluiten van data bronnen, berekenen van specifieke kengetallen en het visualiseren in webrapportages.

Meer informatie

Samen verder denken in mogelijkheden, of klaar om uw data te ontsluiten?

Neem contact op
Neem contact op
Back to top