Kuijpers Kip kiest voor Blockchain technologie

Kuijpers Kip kiest voor Blockchain technologie om inzicht te creëren en meer met data te kunnen doen

Kuijpers Kip is een vleeskuikenbedrijf dat graag betaalbaar en duurzaam kip wil produceren voor iedereen. Zij werken volgens het korte-keten principe. Dat wil zeggen met de slachterij als middelpunt van de keten en met zo min mogelijk vrachtwagentransport. Op locatie zelf worden de eieren uitgebroed, de kuikens gemest en vervolgens geslacht, waarna het vlees er op het terrein zelf op een schaaltje uitkomt.

Naast de verkoop van de vleeskuikens vormt ook de verkoop van de diverse data uit het bedrijfsproces voor Kuijpers Kip uit Grubbenvorst een verdienmodel. Bedrijven zoals Vitelia, Philips Lighting, Inno+ en Vencomatic hebben bij Kuijpers een abonnement afgesloten voor de levering van data.

Om meer inzicht te creëren én om Kuijpers Kip de mogelijkheid te geven meer met data te kunnen doen, heeft VAA een blockchain oplossing geïmplementeerd. Op deze manier wordt de keten inzichtelijk en kunnen datasets aan betrokken partijen geleverd worden, die met behulp van deze data de juiste dienstverlening kunnen verzorgen.

Uiteraard stopt het hier niet mee. Een mogelijk vervolg is het creëren van rapportages voor grote dataklanten van Kuijpers Kip en integratie met diverse managementsystemen.

 

 

 

Weten hoe (Blockchain) ketenoplossingen ook je verder kan helpen? Wij denken graag samen met je na over de mogelijkheden!

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

Kuijpers Kip kiest voor Blockchain technologie

Neem contact op met één van onze adviseurs

René
René
Commercieel Relatiebeheerder

Werkgebied

Supply Chain

We digitaliseren, optimaliseren en beveiligen data uit (productie)ketens met behulp van vooruitstrevende technologieën, waaronder Blockchain.

Meer informatie

Onze oplossingen

VAA Supply Chain

Korte of lange (productie)keten? Onze supply chain oplossing kan er moeiteloos mee integreren!

Meer informatie

Samen verder denken in mogelijkheden, of klaar om uw data te ontsluiten?

Neem contact op
Neem contact op
Back to top