Optimale plaatsing van bijenkasten bepalen met BeeSpot

Waar kun je het beste je bijenkast plaatsen? Welke omgevingsfactoren zijn van invloed op de plaatsing van je bijenkast. Hoe kan deze informatie worden vertaald in een hulpmiddel dat je helpt in het bepalen van de meest optimale plaatsing?

Dit zijn vragen waar we ons mee bezighouden in het BeeSpot project. Door middel van een webapplicatie willen we kunnen weergeven hoeveel nectar en pollen aanwezig en benodigd zijn op een bepaalde locatie, rekening houdend met de plaatsing van andere bijenkasten en andere omgevingsfactoren.

Op basis van open- en satellietdata wordt bepaald hoeveel en wat voor soort vegetatie aanwezig is en wordt een inschatting gemaakt van de hoeveelheid aanwezige nectar en pollen. In de tool kunnen bijenhouders de, bij hun bekende, locaties van de bijenkasten invoeren. De tool berekent met behulp van de nectar- en pollenwaardes en de bijenkast locaties of een gebied er goed of slecht voor staat.

Om optimaal bij te dragen aan de besluitvorming omtrent het plaatsen van bijenkasten is gekozen om eerst de focus te leggen op het maken van een tool die de groepsdiscussie ondersteunt. Verdere doorontwikkeling staat op de planning.

 

 

 

Weten hoe het koppelen van data jouw verder kan helpen? Wij denken graag samen met je na over de mogelijkheden!

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

Optimale plaatsing van bijenkasten bepalen met BeeSpot

Neem contact op met één van onze adviseurs

Justin
Justin
Front-End Developer

Werkgebied

Data

VAA heeft de overtuiging dat de steeds groter wordende beschikbaarheid van agri food data het presteren van organisaties gaat versterken.

Meer informatie

Onze oplossingen

VAA GEO percelen

Nooit meer verdwaald in het data landschap met onze innovatieve GEO percelen oplossing.

Meer informatie

Samen verder denken in mogelijkheden, of klaar om uw data te ontsluiten?

Neem contact op
Neem contact op
Back to top